blog tempat untuk kita meluah rasa, mengekpresi diri, bukan mempertimbang pandangan atau cuba menjadi sesuatu yang lain. blog tempat kita menjadi asli, tempat kita menjadi diri sendiri, bukan bayangan yang khalayak agungkan.

nadira alham,

post ini khas untuk anda,
sebab berjaya masak kan saya bubur sumsum !
weee~

jadi,
TERIMA KASEH eh kucing!

saya na berubah !

well, sempena dengan tahun baru yang bakal menjelang nie saya hendak berubah !
yay, hope menjadi.sebab saya jenis yang hangat hangat tahi ayam.hee~
so ini calon calon azzam tahun baru saya :

  • buad azam tahun baru
  • menghabis kan usia remaja dengan maksima kebahagiaan
  • hanya taip post yang bermakna sahaja dekat belog
  • setia dengan belog ini sahaja *hanna cenderung sign up belog baru act,*
  • meningkatkan tahap keimanan yang sememang nya lagi nipis dari eperdemis bawang hatta sekalipun
  • tidak lagi lost contact dengan sahabat sahabat saya

howkayy, regarding azam no 1 uh saya memang jarang memikirkan azam selama 18 tahun hidup.
:p , sampai kat sini sahaja lah.


xoxo

tertinggal

howkayy, selama nie saya memang sedia maklum yang saya memang jarang online.
dan for sure segala update terkini saya lambat lah tahu.
tapi kali nie baru saya sedar saya betul betul tertinggal dalam hidup rakan saya.
tersentak juga bila tersedar.
sedikit terkilan tapi sedaar diri sebab saya secara ta langsung amat malas
berkomunikasi dengan makhluk laen selaen yang ada di hadapan mata saya saja.
saya rasa post nie mungkin tade sape bole faham akan berita apa yang saya tertinggal.
tapi kalau insan yang saya maksudkan nie tibe tibe pulak bole tangkap,
saya minta maaf lah sangat sangat.
sekarang baru sedar,
online pun penting bukan sekadar mengisi masa lapang sahaja.
selama ini saya memang malas na mengonline kerana ianya membosankan.
sebab saya malas berkomunikasi dengan orang laen.
bunyi nye kedengaran sombong bukan?
jauh berbeza dengan diri yang sebenar.
tapi itulah realiti nya,
saya berbeza di alam maya.

kembali di sini !

hey hey hey !
sudah lamaaaaa sangat sangat kan ta ber belog.
fyi, laptop da rosak and ta hantar repair pun.
jadi semua post post tercurah ke dalam diari manual jela
student laen mungkin maseh bergembira kat ruma,
aku ni ha,
kelmarin pun dah sampai kat melaka.
semua sebab kolej na start kelas cepat.
kecoh kann?
macam la kiteorang excited na belajar,
hee~
tapi sumpah bosan melangut kan ruma sewa.
na online pun menumpang kaseh kat laptop thia,
so thia thanx yaww.


p/s : kura kura kat atas nie sudah besar !

helll yaww

hanna akui sudah agak lama tidak mempostkan khabar.
bukan sibuk,
tetapi ketandusan idea dan sering dibelenggu masalah.
hadoyh sukar nya kehidupan.
life seperti biasa,
sebagai seorang remaja kolej,
siang ke kelas,
petang ber jalan jalan,
malam melepak sahaja.
hari hari pun ulang aktiviti yang sama.
masa sekolah pun macam nieh.
macam robot kan?
nak post pun ta tahu na post ape.
bhwahahaha.

dd. ily!

really love this.
yay!
Can't get the words out of my mouth
That little feeling everyone talks about
The things you say like, "I miss your face"
I wanna let you know, but I can't get the words to go

So olive you
And everything you do
What two words can mean
Afraid to say the other three
Olive you
The words are coming true
I don't know what to say
But olive you

Can't fight the feeling I feel inside
I try to tell you, but I always hide
The things you say like, "Want you to stay right here by my side"
Let the words slide

Olive you
And the little things you do
What two words can mean
Afraid to say the other three
Olive you
The words are coming true
I don't know what to say
But olive you

Olive you

You, you wanna tell me
But I, I, I, I don't know how to say it
I'll let it out
It's been on my mind
Those two words mean an "I love"

I love you
And everything you do
These two words mean
What I meant to say was
I love you
And it felt so smooth
All I can say is that I love you

I love you
Olive you

mohd faeis !


yeee,
tadi masak spageti alphabet.
pastu sambil2 makan cari lah 'hanna'
tapi jumpe 'h' ngn 'a' jeh.
tibe terjumpe huruf2 nieh,
so,
ini untuk awak!




hanna amat sweet kan?
bhwahahaha

anakPERAK

yeahhhhhh!
pukul 4 karang bertolak ke tampin.
ambil bas ke seremban,
dan terus ke perakkk.
seronok amat ouhh.
tapi na balek nieh,
assignment banyak ta hantar lagi.
mati la hanna.
haha, janji raye.
errr,
act tataw ape func wat post nieh.
tangan saje gatal-gatal na menaip jeh.
emmmmmmm.
-.-" da blurr laa

yang pertama


haluuuuuu semua!
wah hari nie cam semanga
t na berbelog ouh.
padehal baru kebah demam tadi senja.
ini cerita saya :-

nak dijadikan kisah lah kan.
semenjak bulan lepas sudah plan ngan budak2 rumah mahu shopping raye.
tapi di akhirnya hanya budak bilik yang berjaya keluar.
hanna, hani, dira, dan tia.
then dira n tia ajak zarul dan fahmi.
rancangan asal na buad all-girls-day-out sememang nya da hancur berkecai laa. :(
then sehari sebelum pergi,
saya dan hani dikejutkan dengan penambahan ahli dalam adventure kali nih.
amy dan abe, saleh dan yana, serta gf fahmi, nana.
pening memikirkan van yang hanya mampu 8 orang masuk,
berbanding bilangan penumpang yang mencecah 11 orang [tdk termasuk driver]
tapi apakan daya.
ta mampu na cakap ape dah.
memang redha betul mase thu.
then hari esok menjelang tiba!
hari sabtu bersamaan 28 ogos 2010.
pukul 9 da terpacak depan tangga thu.
tunggu pacek van sampai.
hampir pukul 10 baru bertolak,
sebab kelewatan orang-orang tertentu, huh
mase masuk van thu,
pergh tuhan jela tahu.
ikan sardin dalam tin pun boleh berenang-renang dalam tin,
kiteorang? tayah na cakap laa.
oke, cukup pasal van.
dalam pukul 11 lebey kot sampai jj melaka.
waaahh,
jj thu 4 kali lagy besar dari jj ipoh.
seronok betul.
then jalan2 kat situ dapat satu dress ngan kasut.
seronok betull.
then jalan kaki pergi MC [melaka sentral]
sempat la tindik telinga sekejap.
ouh lupe cakap!
saya da tidik tigee kat telinga kanan saya.
bangga amat ouh.
lepas thu terus amek bas pergi MP [mahkota parade]
dekat mp beli jeans satu dengan tee [rasenye la]
berbuka dekat foodcourt mp.
makan sizzling mee yang penuh dengan rasa lada hitam.
oke la saya faham,
chef thu mesti puasa kan? anda dimaafkan :)
then da habes makan.
pergi DP [dataran pahlawan] pulak.
dp ni mall jugak la.
bertentang dengan mp je punn.
sempat la beli tee same dengan hani. [ouh, saya sedang pakai tee nih]
then jumpe dengan adli dan faiq.
kiteorang pergilah kejap melawat a'famosa thu.
tade pape pun act kat situ.
afamosa thu kat belakang dp jeh.
see, best kan?
ouh lupe cakap.
kat sebelah dp ad melaka mall.
disambungkan dengan satu padang yang besar dengan dp.
melaka mall pun kami pergi. huhu
then jalan punye jalan da pukul 10.
rancangan asal nye kol 10 pacek van thu na amek kiteorang la.
hantar sampai kolej.
but at last pacek thu tipu!
bukan kiteorang jeh.
ade lagy due trip student dy tipu.
arghh memang amat tension.
yang student laen sempat amek bas balek kolej.
kiteorang da blurr.
then dyorang cakap lah.
kiteorang terpaksa la overnight!
mase thu tuhan jela tahu betapa gelapnye dunia.
bukan sebab takut ke ape.
tapi terkilan gile sebab daddy betul-betul da redha gile saya keluar kali ini,
sebab keluar dalam bilangan yang ramai.
but then, saya ta balek kolej pulak.
engat muke daddy jela mase thu.
hani da hampir menangis mase thu,
n mase dy kol puteri [housemate yang selamat berada di rumah] dy da start cam nanges.
saya?
biasalah muke blurr tade feeling.
tapi dalam hati saya jelah yang mampu rasa.
then da tension duduk kat padang thu.
dengan otak serabut tambah pulak dengan view yang ---.
terus ajak adli jalan-jalan.
then kiteorang jalan la sampai hujung melaka mall.
then patah balek sebab na amek kamera.
terima kasih ouh adli, sanggup layan saya.
then jalan-jalan lagy sampai jumpe pasar malam.
then ade pulak autoshow.
tengok sekejap la.
jalan punye jalan baru pukul 12 lebey kot?
tataw na buad ape dah.
then lepak mcd.
after thu memang bosan sangatsangat lah.
jalan lagy walau pun kaki da memang penat.
dalam pukul 2 or 3,
bergerak ke laut.
hani ngan faiq jadi penunggu setia dekat mcd thu.
yang laen da pergi ke laut.
tinggal saya dan adli jela.
then kiteorang pun bergerak la ke laut.
mase thu bukanla sesat,
just tersalah amek jalan jauh.
then si faiq call suruh patah balek mcd.
dengan redha nye la kami patah balek,
sampai kat mcd nampak abe n amy pegang helmet?
mane tah dyorang rembat moto.
then dyorang da hilang dari pandangan,
faiq cakap.
'ha, korang na pergi laut pergi la.kiteorang lepa sini je [mcd].'
perghh mase thu berasap gile la.
ape motif dy suruh kiteorang patah balek?
then da lame tenang kan diri kat mcd.
perangai psiko saya datang pulak.
[budak rps dorm a1 'o5 tahu la mcm ne psiko saya]
saya dengan macam dipukau jalan sorang tanpa arah tuju.
n sekali lagi adli follow dari belakang.
then akhirnya jumpe jugk laut!
walau terjumpe keling2 clubbing tengah jalan -.-"
sampai laut pe lagy,
sembang2 sikit then tidur.
thu pun tdur-tdur ayam.
dengan cuaca asyik angin-angin tambah lagy dengan hujan.
otak memang perghh saket la.
pukul 4 lebey kteorang semua pergy kedai mamak.
sahur then pergi laut blek.
lepak jap.
pukul 6 lebey amek bas pergi mc,
sampai mc terus dpt bas tampin.
dari 6.45 sampai tampin before pukul 8 la gak.
then amek teksi sampai la ke kolej!
perghh heavan gile tgk kolej.
i'm survived!!
naek rumah kemas barang teruss tdur.
pukul 2 bangun,
mandi basuh baju.
then sambung tidur sampai pukul 5.30.
last2 kteorang berbuke makan maggi je.
sebab da penat sangat.
and antare ramai2 saya sorang je yang demam.
siann betul kan?
oke, nak turun ni.
ade meeting kelas.
chow!

tertidur dekat mcd. haha

i've survived, haa

yeah!






heh,
ta tyto sampai da pukul 5.47 pagi.
macam la banyak poster da buad.
at last ini pulak yang terhasil.
poster,
naseb baek lah ade satu.
god,
thank you.


pembacaan semula

Paderi & Kunci Syurga

[okay, korang ta salah bukak blog.
still, ni hanna yang punya.
just na share info.
mistisfiles]

Seorang pemuda yang dikejutkan oleh mimpinya supaya pergi ke gereja Samaan. Tiga kali mimpinya itu berulang. Lalu ia bersiap sedia dengan pakaian dan cara yang diberitahu dalam mimpinya.

Ia masuk ke gereja Samaan tanpa disedari oleh Paderi-paderi yang hadir. Dia sama-sama menanti kedatangan ketua Paderi. Setelah ketua Paderi datang, ketua Paderi itu tidak dapat berucap. Dia tahu ada orang lain, orang Islam di dalam gereja itu. Katanya, " ada orang yang percaya kepada Syariat Muhammad di dalam gereja ini."

Semua paderi menjadi gempar dan mereka mahu orang itu di bunuh. Namun ketua paderi menghalang, sebaliknya ketua paderi meminta orang itu bangun supaya mereka dapat mengenalinya.Sebaliknya pemuda itu pun bangun, tanpa rasa takut.

Paderi berkata, "Aku akan mengajukan kepada anda 22 pertanyaan Dan anda harus menjawabnya dengan tepat. "

Si pemuda tersenyum Dan berkata, "Silakan!"

Sang paderi pun mulai bertanya, "Sebutkan satu yang tiada duanya, dua yang tiada tiganya, tiga yang tiada empatnya, empat yang tiada limanya, lima yang tiada enamnya, enam yang tiada tujuhnya, tujuh yang tiada delapannya, delapan yang tiada sembilannya, sembilan yang tiada sepuluhnya, sesuatu yang tidak lebih dari sepuluh, sebelas yang tiada dua belasnya, dua belas yang tiada tiga belasnya, tiga belas yang tiada empat belasnya."

"Sebutkan sesuatu yang dapat bernafas namun tidak mempunyai ruh! Apa yang dimaksud dengan kuburan berjalan membawa isinya? Siapakah yang berdusta namun masuk ke dalam syurga? Sebutkan sesuatu yang diciptakan Allah namun Dia tidak menyukainya? Sebutkan sesuatu yang diciptakan Allah dengan tanpa ayah Dan ibu!"

"Siapakah yang tercipta dari api,siapakah yang diazab dengan api Dan siapakah yang terpelihara dari api? Siapakah yang tercipta dari batu, siapakah yang diazab dengan batu Dan siapakah yang terpelihara dari batu?"

"Sebutkan sesuatu yang diciptakanAllah Dan dianggap besar! Pohon apakah yang mempunyai 12 ranting, setiap ranting mempunyai 30 daun, setiap daun mempunyai 5 buah, 3 di bawah naungan Dan dua di bawah sinaran matahari?"

Mendengar pertanyaan tersebut, pemudaitu tersenyum dengan keyakinan kepada Allah.
Setelah membaca Bismillah dia berkata,

-Satu yang tiada duanya ialah Allah s.w.t..

-Dua yang tiada tiganya ialah Malam dan Siang. Allah s.w.t. Berfirman, "Dan Kami jadikan malam Dan siang sebagai dua tanda (kebesaran kami)." (Al-Isra': 12).

-Tiga yang tiada empatnya adalah kesilapan yang dilakukan Nabi Musa ketika Khidir menenggelamkan sampan, membunuh seorang anak kecil Dan ketika menegakkan kembali dinding yang hampir roboh.

-Empat yang tiada limanya adalah Taurat,Injil, Zabur Dan al-Qur'an.

- Lima yang tiada enamnya ialah Solatlima waktu.

-Enam yang tiada tujuhnya ialah jumlahHari ketika Allah s.w.t. Menciptakan makhluk.

-Tujuh yang tiada delapannya ialah Langit yang tujuh lapis. Allah s.w.t. Berfirman, "Yang telah menciptakan tujuh langit berlapis-lapis. Kamu sekali-kali tidak melihat pada ciptaan Rabb Yang Maha Pemurah sesuatu yang tidak seimbang." (Al-Mulk: 3).

-Delapan yang tiada sembilannya ialah Malaikat pemikul Arsy AR-Rahman. Allah s.w.t. Berfirman, "Dan malaikat-malaikat berada di penjuru-penjuru langit. Dan pada Hari itu delapan orang malaikat men-junjung 'Arsy Rabbmu di atas (kepala) mereka." (Al-Haqah: 17).

-Sembilan yang tiada sepuluhnya adalah mu'jizat yang diberikan kepada Nabi Musa yaitu: tongkat, tangan yang bercahaya, angin topan, musim paceklik, katak, darah, kutu Dan belalang.*

-Sesuatu yang tidak lebih dari sepuluh ialah Kebaikan. Allah s.w.t. Berfirman, "Barang siapa yang berbuat kebaikan maka untuknya sepuluh kali lipat." (Al-An'am: 160).

-Sebelas yang tiada dua belasnya ialah jumlah Saudara-Saudara Nabi Yusuf .

-Dua belas yang tiada tiga belasnya ialah Mu'jizat Nabi Musa yang terdapat dalam firman Allah,
"Dan (ingatlah) ketika Musa memohon air untuk kaumnya, lalu Kami berfirman, 'Pukullah batu itu dengan tongkatmu.' Lalu memancarlah daripadanya dua belas Mata air." (Al-Baqarah: 60).

-Tiga belas yang tiada empat belasnya ialah jumlah Saudara Nabi Yusuf ditambah dengan ayah Dan ibunya.

-Adapun sesuatu yang bernafas namun tidak mempunyai ruh adalah waktu Subuh. Allah s.w.t. ber-firman, "Dan waktu subuh apabila fajarnya mulai menyingsing. " (At-Takwir: 18).

-Kuburan yang membawa isinya adalah Ikan yang menelan Nabi Yunus AS.

-Mereka yang berdusta namun masuk kedalam surga adalah saudara-saudara Nabi Yusuf , yakni ketika mereka berkata kepada ayahnya, "Wahai ayah kami, sesungguhnya kami pergi berlumba-lumba dan kami tinggalkan Yusuf di dekat barang-barangkami, lalu dia dimakan serigala. " Setelah kedustaan terungkap,Yusuf berkata kepada mereka, " tak ada cercaan terhadap kamu semua." Dan ayah mereka Ya'qub berkata, "Aku akan memohonkan ampun bagi muka pada Rabbku. Sesungguhnya Dia-lah Yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang ." (Yusuf:98)

-Sesuatu yang diciptakan Allah namun tidak Dia sukai adalah suara Keldai. Allah s.w.t. berfirman, "Sesungguhnya sejelek-jelek suara adalah suara keldai." (Luqman: 19).

-Makhluk yang diciptakan Allah tanpa bapa dan ibu adalah Nabi Adam, Malaikat, Unta Nabi Shalih dan Kambing Nabi Ibrahim.

-Makhluk yang diciptakan dari api adalah Iblis, yang diazab dengan api ialah Abu Jahal dan yang terpelihara dari api adalah Nabi Ibrahim. Allah s.w.t. berfirman, "Wahai api dinginlah dan selamatkan Ibrahim." (Al-Anbiya': 69).

-Makhluk yang terbuat dari batu adalah Unta Nabi Shalih, yang diazab dengan batu adalah tentara bergajah dan yang terpelihara dari batu adalah Ashabul Kahfi (penghuni gua).

-Sesuatu yang diciptakan Allah dan dianggap perkara besar adalah Tipu Daya wanita, sebagaimana firman Allah s.w.t.? "Sesungguhnya tipu daya kaum wanita itu sangatlah besar." (Yusuf: 28).

-Adapun pohon yang memiliki 12 ranting setiap ranting mempunyai 30 daun, setiap daun mempunyai 5 buah, 3 di bawah teduhan dan dua di bawah sinaran matahari maknanya: Pohon adalah Tahun, Ranting adalah Bulan, Daun adalah Hari dan Buahnya adalah Solat yang lima waktu, Tiga dikerjakan di malam hari dan Dua di siang hari.

Paderi dan para hadirin merasa takjub mendengar jawapan pemuda Muslim tersebut. Kemudian dia pun mula hendak pergi. Namun dia mengurungkan niatnya dan meminta kepada paderi agar menjawab satu pertanyaan saja. Permintaan ini disetujui oleh paderi.

Pemuda ini berkata, "Apakah kunci syurga itu?"

mendengar pertanyaan itu lidah paderi menjadi kelu, hatinya diselimuti keraguan dan rupa wajahnya pun berubah. Dia berusaha menyembunyikan kebimbangannya, namun tidak berhasil. Orang-orang yang hadir di gereja itu terus mendesaknya agar menjawab pertanyaan tersebut, namun dia cuba mengelak.

Mereka berkata, "Anda telah melontarkan 22 pertanyaan kepadanya dan semuanya dia jawab, sementara dia hanya memberi cuma satu pertanyaan namun anda tidak mampu menjawabnya! "

Paderi tersebut berkata, "Sesungguh aku tahu jawapannya, namun aku takut kalian marah."

Mereka menjawab, "Kami akan jamin keselamatan anda. "

Paderi pun berkata, "Jawapannya ialah: Asyhadu An La Ilaha Illallah Wa Wa Asyhadu Anna Muhammadar Rasulullah. "

Lantas paderi dan orang-orang yang hadir di gereja itu terus memeluk agama Islam. Sungguh Allah telah menganugerahkan kebaikan dan menjaga mereka dengan Islam melalui tangan seorang pemuda Muslim yang bertakwa.

(Di petik dan disusun dari Mausu'ah al-Qishash al-Waqi'ah
nota:cerita sebenar diyakini dari pengalaman seorang tokoh Sufi Islam Abu Yazid Al-Busthami,terdapat versi lain yang mengandungi 50 soalan paderi Kristian tersebut)


Saudara dan saudari sekalian!

Kami telah berikan anda apakah KUNCI-KUNCI SYURGA ITU 'THE KEYS OF KINGDOM OF HEAVEN'...

Rahsia yang diabadikan pada lencana Paus Vatikan dan dibawa ke mana-mana oleh beliau.

Inilah rahsia yang tersembunyi pada The Crossed Key.



sawang habukhabuk

setelah berabad,
belog ni pun da cam berhabuk,
sawang2 pun ade kan?
fuhh fuhh fuhh,
yeah labahlabah da pegy suda.
yeahhh.
act tade story pun.
just sejak dua tiga empat lima menjak nih,
pelajar acc amat terbeban ouh.
satu minggu straight dpt byk gile assignment acc,
na hafal2 ayat hafazan lagy,
projek it day lagy,
and the worst esok ad common test acc.
perghh.
and last night hanna dan hani bole melepak,
menghabiskan masa2 bernilai bersama.
sembang, minum2, tgk sorority row then sembang lagy.
sampai la pukul 4.
pastu memang konfem ta seda sahur.
bangun da pukul 10.
aien pun da siap2 na g seremban.
rawrr.
na story ap lagy?
ha,
hanna sedang dlm proses blaja maen gitar!
tapi mood thu sampai mase tension wat acc jeh.
haha laen waktu gitar ta menarek menat.
amende la hanna nih.
eh, btw.
wawan, happy birthday!

sudah cukup umur!!!

yeah!
di sini saya ingin
mengatakan bangga nya saya,
menjadi seorang yang cukup umur!
oke, jom tengok wayang!
hahaha.

terima kaseh sangat sangat kat sume yang wish saye.
wee~
seronok amat ouh.

tengs untuk mesej, call dari kowank.
angah, 01341445** [rasenye cm num abong~], adek yana, eton, kembar, faiq, anim, mimiey, nabil, syafifuddin, wawan, panjang, tbee, 01345576**, faeis, amin, amad, 01753792**, 01353220**, ainsalim, 01759303**, aminkecik, shira, ache, kerol,01770446** [nih iman kot?], wak, saniey, yaya, kecik,

tengs jugak buad roomate, housemate :
ain, hani, tia, intan, puteri, khalida, kakak, shu, anis, fieda.

tengs lagy buad friends kat fb.
wall saya penuh ouh.
ngeee.

tengs jugak kepada gege comm. untuk party yang amat penat itu!
sayang korang ketat ketat!


btw sume,
sorry law byk num ta kenal.
handphone rosak.
so num sume da tade.
:(
daddy,
mahu handphone baru bole?

kisah malang

1 ogos 2010.
hari kapalkawan uh,
pukul 8lebey hanna turun.
melepak dengan member.
then sembang lah sampai lebam.
da rase macam da lame lepak,
tibe2 member ajak balek.
dengan ta semena mena lah pulak handphone bunyik.
usha la handphone,
sekali, dushhh.
skrin itu hitam, legam,
arghhhh.
apaKAH?
hanna ta pernah membayangkan hp itu rosak.
naseb baek hp adek,
sudah hanna curi awal2.
jadi sekarang muncul masalah baru.
contact number semua di save dalam hp itu.
kini,
saya siapa pun tade nombor.
argh.
amat tekanan ouh.

untuk korang.









lepas 5 tahun bersama,
ta dapat celebrate friendship day same2.
so korang,
HAPPY FRIENDSHIP DAY
thanks untuk semua selama nih.
ak sayang korang ouh.
walau korang sengal2 ubi,
liat2 rambutan,
keras2 durian.
hha.
ak lapa act nih.
huu~

journey to TAMPIN

amat teruja ouh

trio, ngee

selekeh amat haha

excited lagy!

akhir julai.

yeah,
akhirnya bulan 7 sampai ke penghujungnya.
fakta bulan 7:
  • start diploma akaun
  • TERlupa birthday norhamiza hamidon
  • dibebani assignment
  • penghabisan masa yang maksima di rumah
  • hani, ain dan tia demam
  • menjadi anak gadis, beli barang dapur

huhu,
memang sah tataw na buad post ap dah kan?
ini kronologi hari nih.
pergi dewan uruskan pasal ptptn
pergi tampin beli barang dapur
lepak dengan kecik
ronda afamosa bersama wan
tidur sebentar
kemas bilik
masak makan malam
mandi dan online
wah,hari ni agak padat.
tapi sekarang semua sudah lena.
bosan betul.
rase mcm nak goncang katil,
suruh dyorg bangun.
ouh saya nak beritahu.
berita membanggakan.
akhirnya hanna mempunyai earphone untuk laptop.
ngeee
comel,
name dy cee kapsul hijau.
same macam belog kan?
nanty upload pix cee kapsul ea.

kanakkanak bahagia.

warga KTM yang amat berdedikasi nih.
:DD

*gambar azuan banyak kerana beliau lah yang paling excited. haha.

cerita3.

wah.
agak lama ta update blog bukan?
hanna sudah jauh berubah.
saya telah menjadi semakin matang.
percaya tidak?
oke, mengarut je nih sume.
hha, mabuk betul.
lame ta update,
alasan hanna:-
  • daddy ta bayar duet broadband
  • malas na g berWIFI di lobi dan library
  • agak sibuk dengan kelas
  • dan hanna memang lah seorang yang pemalas.
act, ade la juge cerita.
tapi sume pun hanna da lupa.
ouh, ade cerita!
macam ni kisah nye~


khamis lepas, pukul 7.45 pulang ke perak naek KTM.bersama tia,azuan dan jismi.excited gyle ouh!sampai kat kampar pukul 1.10 lebeykurang.then hari jumaat seharian di rumah.bermain dengan adam noah.tiada apa y menarek selaen mulut adam y ta berhenti mengomel aish ikut sape lah agaknye~ kemudian esok hari nya tepat jam 7.30 bangun tidur.terus bersiap na ke hari koko kt RPS.ngee~ sampai kat ipoh ade la dlm kol 9.then tggu warga SI dan BOTA, y memang konfem pasti lambat.naseb baek terjumpe nadh.so tumpang kereta fatin ke sekolah.then huhauha la kat sana.pastu jumpe la sume2 org.da agak2 da kol 11+- br lah nampak muke2 SI dn BOTA.naseb baek ta tggu dorg~ kemudian ke balai polis kejap hantar allyna balek ke lokap, hha.then melepak di JJ.kemudian ke padang POLO pula.hampir pukul 4 br lah pulang ke rumah.grrrr, bosan la wat krgn nih.ouh, mlm thu warga ayah2 dan pacek2 semua pergi ke Lumut, memancing.jadi kami (hanna,sani,yana) mengambil peluang utk curi2 keluar melepak.tapi kantoi juge akhirnye~ kemudian hari ahad kat rumah wat kenduri sikit. sampai ke petang la gak. penat dan seronok kerana terdapat BANYAK makanan. haha gelak macam setan. ngeee. malam uh pukul 1.48 pagy naek KTM pulang ke Tampi.tapi saya hampir tak tidur.pukul 8 pagy baru lah sampai ke kolej.habis semua kelas hari isnin thu hanna tidur. tradisi dari zaman sekolah y ta boleh diubah lagy. haha. memang amat mengantuk.malam thu pukul 9lebey da tidur dah. wah, hebat nye hanna.

okeh.karangan dah habis. balik3!
wargh3.
hanna dah mabuk.
lallalallalaallallalla~